Minister Van Middelkoop bezoekt Militair Revalidatiecentrum

Minister Eimert van Middelkoop heeft vandaag het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg in Doorn bezocht. Tijdens het werkbezoek sprak hij onder meer met revaliderende militairen.

“Vandaag heb ik uitgebreid gesproken met militairen die gewond terugkeerden uit Afghanistan. Ik ben getroffen door hun kracht om zo snel mogelijk hun leven weer op te pakken. Ik heb enorm veel respect voor hun doorzettingsvermogen en bewondering voor hun positieve instelling. Zij zijn een voorbeeld voor iedereen”, zei de minister over de ontmoetingen.

Daarnaast kreeg de minister een demonstratie op het innovatieve revalidatieapparaat CAREN (Computer Assisted Rehabilitation Environment) en werd hij rondgeleid door de instrumentmakerij en de nieuwe vleugel, die afgelopen maart officieel werd geopend. “Ik ben onder de indruk van de faciliteiten en de hightech revalidatiemethoden, die het MRC onze mensen biedt. Natuurlijk is Defensie dat aan zijn mensen verplicht, maar het is goed te zien dat de medewerkers van het MRC dat ook dagelijks in de praktijk brengen”, aldus de minister.