MONEYFEST2009: Jongeren in debat over de betekenis van geld

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft vanmiddag in Amsterdam het startschot voor MoneyFest2009, een serie debatten waarin jongeren discussiëren over de betekenis van geld. De debatten worden ook gevoerd op een aantal vmbo en mbo-scholen en op internet (www.moneyfest2009.nl).

Halverwege vorig jaar zag de financiële wereld er nog totaal anders uit. De crisis heeft dat in één klap veranderd. Overal ter wereld dringt het besef door dat we bewuster met geldzaken moeten omgaan. Hoe kijken jongeren daar tegen aan?
Hoe beleven zij de crisis? En hoe gaan zij in hun eigen dagelijks leven met geld om?

MoneyFest2009 vindt het belangrijk jongeren zelf aan het woord te laten. Zij krijgen straks nadrukkelijk te maken met de beslissingen die nu vanwege de crisis worden genomen. De opvattingen van jong Nederland over het belang van geld in hun leven, nu en in de toekomst, worden gepresenteerd tijdens het slotdebat op 14 december in Den Haag. Dit debat wordt bijgewoond door minister Bos van Financiën, staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en prominente vertegenwoordigers uit de financiële wereld.

Moneyfest2009 is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Platform CentiQ, Wijzer in geldzaken. De debatten worden georganiseerd door Coolpolitics en Codename Future.

Klijnsma spreekt tijdens Moneyfest 2009

Staatssecretaris Klijnsma spreekt kort voor het debat de aanwezigen toe bij
de
aftrap van Moneyfest 2009