Rouvoet brengt werkbezoeken aan China en Engeland

Minister Rouvoet brengt deze week werkbezoeken aan Engeland en China. Woensdag en donderdag gaat Rouvoet naar Engeland. Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 oktober is Rouvoet op uitnodiging in China.

Aanleiding voor het werkbezoek van Rouvoet aan China is de 5th Asia & Pacific Conference on Reproductive and Sexual Health & Rights. Als minister voor Jeugd en Gezin spreekt de minister over het Nederlandse Jeugd- en Gezinsbeleid. Op speciaal verzoek geeft Rouvoet daarbij inzicht in het Nederlandse beleid om via de ‘eigen kracht’ van gezinnen en de daaromheen liggende netwerken (‘civil society’) problemen te voorkomen. Ook bezoekt Rouvoet in Beijing jongerenprojecten.

Als vice-premier spreekt Rouvoet met collega-bewindslieden van de Chinese regering over de Chinees-Nederlandse betrekkingen. Met mr. Wei JianGuo, secretary-general of China Center for International Economic Exchanges (CCIEE), spreekt Rouvoet over de wereldwijde economische crisis.

Voor de reis naar China gaat de minister op 14 en 15 oktober naar Engeland. Naast een bezoek aan zijn collega-bewindspersoon Dawn Primarolo, gaat hij naar een children’s centre (vergelijkbaar met een Nederlands Centrum voor Jeugd en Gezin). Rouvoet wil kennis opdoen over het beleidsprogramma Every Child Matters. Bij het opstellen van het beleidsprogramma Alle Kansen Voor Alle Kinderen is veel inspiratie ontleend aan het beleidsprogramma Every Child Matters.