Hr. Ms. Van Speijk onderschept 1000 kilo drugs

Het marinefregat Hr. Ms. Van Speijk heeft gisteren een drugstransport in het Caribische gebied onderschept. Aan boord van een zogenaamde go-fast, een snelvarend motorbootje, is hierbij ongeveer 1000 kilogram drugs aangetroffen.

De go-fast werd in de ochtend gesignaleerd door een patrouillevliegtuig van het Regional Security System. Hr. Ms. Van Speijk is daarop direct opgestoomd naar de positie van het bootje. Daarbij werd ook de Westland Lynx boordhelikopter ingezet. Met behulp van deze helikopter werd duidelijk dat het hier ging om een go-fast met een verdachte lading aan boord.

Het verdachte bootje werd onderschept door een Amerikaans boardingteam dat aan boord van het marinefregat was geplaatst voor deze operatie. Korte tijd later zijn het bootje, de verdachte lading en de 4 verdachten voor nader onderzoek overhandigd aan de kustwacht van Trinidad en Tobago.

De Koninklijk Marine levert in samenwerking met andere internationale marine- en kustwachteenheden een bijdrage aan het verminderen van de illegale drugstransporten in het Caribische gebied.