Publicatie op website van doorhalingen en bevoegdheidsbeperkingen Wet BIG

Geachte voorzitter,

Met deze brief stel ik u graag op de hoogte van de recente aanpassing van het Registratiebesluit 1), waardoor het mogelijk is om doorhalingen en bevoegdheidsbeperkingen ook te publiceren op de website van RIBIZ (Registratie en informatie beroepsbeoefenaren in de zorg).

Het Registratiebesluit bevat nadere regels over de registratie van beroepsbeoefenaren in het BIG-register en openbare kennisgeving van bepaalde gegevens uit dat register. Geconstateerd is dat de huidige vorm van openbare kennisgeving, namelijk uitsluitend in papieren vorm, in deze tijd niet meer volstaat.
Mede op verzoek van Uw Kamer is recent het Registratiebesluit van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) gewijzigd, zodat ook publicatie van doorhalingen van inschrijving in het BIG-register en bevoegdheidsbeperkingen mogelijk is op de daartoe bestemde websites. De wijziging is eind augustus gepubliceerd in het Staatsblad.

Met ingang van heden kan op de website van RIBIZ een overzicht worden geraadpleegd van doorhalingen en lopende bevoegdheidsbeperkingen, opgelegd door een tuchtcollege voor de gezondheidszorg of door het College van Medisch Toezicht, en van doorhaling van inschrijving van een buitenslands gediplomeerde op grond van een buitenlandse beslissing.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink

1) Besluit van 13 november 1995, Stb. 558, gewijzigd bij besluit van 3 juli 2009, Stb. 337.