Klijnsma op tournee in strijd tegen jeugdwerkloosheid

Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober maakt staatssecretaris Jetta Klijnsma tijdens een tour door Nederland kennis met tientallen regionale acties die voortvloeien uit het kabinetsplan in de strijd tegen de oplopende jeugdwerkloosheid. De rondreis – de Karavaan gedoopt - begint in Almere en gaat via onder meer Leeuwarden, Stadskanaal, Emmen, Arnhem en Nijmegen, via Goes naar Rotterdam. De laatste halteplaats is Den Haag.

Ook minister Rouvoet (Jeugd&Gezin) en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) sluiten in de loop van de week aan bij de Karavaan. Het belangrijkste doel van de tocht is om inzicht te krijgen in de uitvoering van de regionale actieplannen die moeten voorkomen dat met name jongeren massaal het slachtoffer worden van de huidige crisis.

Het kabinet besloot in maart van dit jaar om voor dit doel 250 miljoen euro extra uit te trekken. Tijdens de tocht langs de grote arbeidsmarktregio’s van het land bezoekt staatssecretaris Klijnsma leerwerkplaatsen, projecten waar jongeren arbeidsritme opdoen, een stage of een (vak)opleiding volgen. “Het gaat mij niet alleen om de succesverhalen”, zegt Klijnsma. “Als er knelpunten zijn, dan wil ik dat tijdens mijn tocht door het land óók horen”.

Elke dag eindigt met een debat waaraan lokale jongeren, werkgevers, bestuurders, vertegenwoordigers uit het onderwijsveld, de uitzendbranche en de vakbeweging deelnemen.

Meer informatie over de Karavaan, onder meer het reisschema, staat op deze website.