Honderden leuke en actieve herfstactiviteiten in het Nederlandse landschap

Wie op zoek is naar leuke en actieve buitenactiviteiten voor deze herfst, kan op www.mooierlandschap.nl kiezen uit een groot en gevarieerd aanbod. Op deze website hebben ruim veertig organisaties, de provincies en de ministeries van LNV en VROM gezamenlijk een kalender met honderden landschapsactiviteiten geplaatst. Dit is het resultaat van een unieke samenwerking van organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Vlinderstichting.

Handen uit de mouwen of met de benen omhoog?

De herfstvakantie is bij uitstek de periode om in eigen land te genieten van de laatste zonnestralen van het jaar. Dat genieten ook een actieve invulling kan hebben, bewijzen de vele ‘doe’ activiteiten die dit jaar weer worden georganiseerd; van het timmeren van nestkastjes en strandjutten tot speciale avondexcursies. Op www.mooierlandschap.nl staat een groot aantal activiteiten keurig gerangschikt op datum, regio en soort activiteit. En niet onbelangrijk, de deelname aan veel activiteiten is gratis.

Betrokkenheid bij het landschap

De website www.mooierlandschap.nl is een onderdeel van de campagne: ‘Een mooier landschap, maak het mee’ die de betrokkenheid van burgers bij het landschap wil vergroten, zowel in het denken als het doen. Initiatiefnemers zijn de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), de twaalf provincies en ruim 40 maatschappelijke organisaties verenigd in het Landschapsmanifest. De campagne is gestart in het voorjaar 2009 (23 juni) en loopt tot eind 2011.

Nederlandse maatschappelijk organisaties en provincies ontsluiten hun publieksactiviteiten op www.mooierlandschap.nl