Minister Hirsch Ballin bij opening Week van het Recht

Met een klap op een gong hebben de ministers Hirsch Ballin (Justitie) en Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) op 2 november de Week van het Recht geopend in het Haagse Theater Dilligentia.

De Week van het Recht is een themaweek met allerlei activiteiten die te maken hebben met de rechtstaat. De themaweek is bedoeld om Nederland ervan te doordringen dat een democratische samenleving niet kan bestaan zonder recht. Eén van de partners van de Week van het Recht is het ministerie van Justitie. Ministers Hirsch Ballin en Ter Horst gaven voor schoolkinderen uit Amsterdam uitleg over het belang van de rechtstaat en beantwoordden vragen van de kinderen.

Ook was er bij de opening van de Week van het Recht een belangrijke rol weggelegd voor de voorzitters van de drie belangrijkste partijen in de rechtspleging: Erik van den Emster (voorzitter Raad voor de rechtspraak), Harm Brouwer (voorzitter College van procureurs-generaal) en Willem Bekkers (algemeen deken Nederlandse Orde van Advocaten). Voor de kinderen speelden zij een rechtzaak na. Tevens gaven zij uitleg over de werking van het recht.

De Week van het Recht duurt nog tot en met 7 november. Informatie over de themaweek is te vinden via onderstaande link.