Douane vindt 160.000 sigaretten in machinekamer

De Douane Rotterdam heeft eind december een partij van 160.000 sigaretten aangetroffen op een schip in de Rotterdamse haven. De sigaretten waren verstopt in de machinekamer van het schip.

Douanemedewerkers zijn aan boord gegaan van een schip dat uit Rusland kwam. Bij hun controle van de machinekamer zijn ze gestuit op de partij van 160.000 sigaretten. De sigaretten waren verstopt in een ruimte tussen de wand van het schip en de laadruimte van het schip. De toegang tot die ruimte was via een deksel in de zijwand in een ruimte in de machinekamer. Het deksel was weggewerkt achter geperforeerde metalen platen. Het deksel was nog maar kortgeleden teruggeplaatst. Het viel de medewerkers op dat de verf daarvan nog nat was. Bij nadere inspectie van de ruimte zijn daar de sigaretten aangetroffen. De sigaretten waren verpakt in dozen, die weer in plastic verpakt waren.

Het betrof een partij sigaretten uit Rusland. Ze waren voorzien van Russische accijnszegels. De sigaretten zijn in beslaggenomen en er is een boete van € 17.600 opgelegd.

Geperforeerde metalen plaat waarachter het deksel

De 160.000 gesmokkelde sigaretten