Marktpartijen vroegtijdig betrokken in aanleg proces

Rijkswaterstaat is in beweging. Samen met de markt wil Rijkswaterstaat zorgen voor een snelle, efficiënte en effectieve aanpak van het aanlegproces.

Rijkswaterstaat voelt zich hiervoor verantwoordelijk als toonaangevende opdrachtgever, betrouwbare en efficiënte partner en publieksgerichte netwerkbeheerder. Daarbij wordt vernieuwing niet geschuwd. Sterker, Rijkswaterstaat wil de kennis van de markt optimaal benutten en de markt stimuleren tot vernieuwingen om de publieke doelen te realiseren. Marktpartijen zullen daarom eerder worden betrokken in het totale proces van verkenning tot en met realisatie.

In de monitor Nieuwe Marktbenadering/Vervlechting 2009 wordt de stand van zaken getoond van vroegtijdige betrokkenheid van marktpartijen in het gehele aanlegproces, dat loopt van verkenning tot en met realisatie. De monitor is opgesteld door WB Consulting, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Op 12 november j.l. tijdens het congres Vervlechting Sneller en Beter, is het eerste exemplaar overhandig aan dhr. Drs. W.F.S. Holleman, stafdirecteur Markt en Inkoop van Rijkswaterstaat.

De monitor bevat, samen met het bijbehorende voorbeeldenboek, een schat aan informatie. Beide worden dan ook van harte aanbevolen aan bij iedereen die betrokken is bij projecten in de verkenningen-, planstudie- of realisatiefase.