Verzoek met betrekking tot AO zorgzwaartebekostiging

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DLZ-SFI-2972830 24 november 2009
Geachte voorzitter, Op 3 december aanstaande van 14.30 uur tot 17.30 uur staat er een Algemeen Overleg gepland over de stand van zaken invoering zorgzwaartebekostiging.
Ik wil u graag voorstellen om de bespreking van de stand van zaken invoering zorgzwaartebekostiging te plaatsen in een breder perspectief en te combineren met de bespreking van andere brieven over de AWBZ.

Naast de voortgangsrapportage over de zorgzwaartebekostiging heb ik uw Kamer onlangs geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de pakketmaatregelen AWBZ, de (wijk)verpleegkundige, de ziekenhuisverplaatste zorg, de minutenregistratie en de indicatiestelling in de AWBZ.

In december 2009 zal ik u een eerder toegezegde brief sturen, waarin ik onder andere in ga op de inrichting van de AWBZ-bekostiging, de verhouding tussen intramurale- en extramurale bekostiging en de toekomst van het pgb. Daarnaast verwacht ik uw Kamer in december van dit jaar nog brieven te doen toekomen over integrale tarieven, het project stroomlijning indicatieprocessen (STIP) en de uitvoering van de AWBZ door zorgverzekeraars.

Ik zou het zeer waarderen indien het mogelijk is om de diverse onderwerpen rondom de AWBZ in relatie tot elkaar te kunnen bespreken. Ik zou uw Kamer dan ook willen voorstellen om de bespreking van bovenstaande onderwerpen te plannen op één en dezelfde dag, in januari 2010. Bovengenoemde onderwerpen kunnen dan gedurende deze dag tijdens opeenvolgende overleggen met uw Kamer aan de orde komen. Dit doet mijns inziens recht aan de samenhang tussen genoemde onderwerpen.

Hoogachtend,

de Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport, mw. dr. J. Bussemaker