Belastingdienst start Helpdesk Fiscaal Intermediairs

In samenwerking met de koepelorganisaties NOAB en SRA heeft de Belastingdienst een speciale telefonische toegang ontwikkeld voor fiscaal intermediairs. Fiscaal intermediairs ontvangen van de Belastingdienst een brief met daarin een speciale code.

Met deze speciale code krijgen fiscaal intermediairs via de BelastingTelefoon (0800-0543) toegang tot deze helpdesk. Voor 1 juni 2008 zijn alle fiscale intermediairs hierover bericht.

In oktober 2007 is bij de BelastingTelefoon een proef gestart met als doel de telefonische dienstverlening aan fiscaal intermediairs te verbeteren. Ruim 2000 fiscaal intermediairs kunnen sinds die tijd met behulp van een inbelcode terecht bij een team speciaal opgeleide medewerkers die zonder tussenkomst van een keuzemenu snel en doeltreffend antwoord geven op de meeste vragen. Uit een klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat de Helpdesk Fiscaal Intermediairs goed wordt gewaardeerd, zowel wat betreft de bereikbaarheid als ook de kwaliteit van de gegeven antwoorden.

Fiscaal intermediairs kunnen bij de helpdesk terecht met algemene vragen en zogenaamde proces- en statusvragen over alle belastingmiddelen en Toeslagen. Om vragen te kunnen stellen over belastingplichtigen hebben fiscaal intermediairs hun Beconnummer (nummer voor belastingconsulenten) nodig en het Burgerservicenummer van degene voor wie men belt. De Helpdesk Fiscaal Intermediairs is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.