Douaneverdrag tussen Nederland en Zuid-Korea ondertekend

Minister Zalm en de Zuid-Koreaanse ambassadeur Jong-moo-Choi hebben woensdag 14 februari een verdrag ondertekend om te komen tot een efficientere douanesamenwerking tussen Nederland en Zuid-Korea.

Nederland en Zuid-Korea gaan intensiever informatie uitwisselen ten behoeve van een efficiëntere douanesamenwerking. Dat is de strekking van een douaneverdrag dat op woensdag 14 februari is gesloten. Namens Nederland tekende Minister Zalm en namens Zuid-Korea was de Zuid-Koreaanse ambassadeur Jong-moo-Choi.

Het verdrag biedt een juridische basis voor een nauwere administratieve samenwerking tussen de douanediensten van beide landen. De beoogde samenwerking betreft zowel het toezicht op de juiste naleving van de douanewetgeving als het voorkomen, opsporen en bestrijden van inbreuken op die wetgeving. Hierbij staat het tegengaan van douanefraude door snelle en efficiënte informatie-uitwisseling voorop.
Nadat de Raad van State advies heeft uitgebracht zal het verdrag ter goedkeuring aan de Staten-Generaal worden voorgelegd.