FIOD-ECD houdt handelaren in vervalste merkkleding aan

De FIOD-ECD heeft op 12 oktober drie doorzoekingen verricht in woningen en een loods in Rotterdam, Schiedam en Krimpen a/d IJssel. Daarbij is een grote hoeveelheid vervalste merkkledingstukken in beslag genomen. Twee hoofdverdachten zijn aangehouden.

Aanhoudingen verricht voor handel in vervalste merkkleding.

Onder leiding van het Functioneel Parket heeft de FIOD-ECD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst-Economische Controledienst) op 12 oktober 2007 drie doorzoekingen verricht in woningen en een loods in Rotterdam, Schiedam en Krimpen a/d IJssel. De twee hoofdverdachten zijn aangehouden. Er is een grote handelshoeveelheid valse kledingstukken [75.739 stuks] in beslag genomen. Het betreft t-shirts, trainingspakken, (onder)broeken en truien van allerlei bekende merken.

Aanleiding voor het onderzoek waren twee eerdere strafrechtelijke onderzoeken in deze branche. In het eerste strafrechtelijke onderzoek zijn verdachten aangehouden in verband met het op grootschalig niveau binnenbrengen van merkvervalste kleding en schoenen vanuit Turkije en de afzet daarvan in Nederland. In dit onderzoek is het wederrechtelijk verkregen voordeel berekend op ruim 2.700.000 €. In het tweede strafrechtelijke onderzoek kwamen verdachten wederom naar voren in verband met de handel in vervalste merkkleding.

Onder leiding van het Functioneel Parket zijn dit jaar al meerdere onderzoeken ingesteld naar de handel in vervalste merkkleding.