Fiscale nieuwsflits 13 juli 2006

Fiscale nieuwsflits 13 juli 2006

- Dit besluit keurt goed dat bepaalde werkgeversbijdragen voor premies ziektekostenverzekering voor de loonheffingen op dezelfde wijze worden behandeld als de door de werkgever wettelijke verschuldigde vergoeding voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.

Vanuit de praktijk zijn vragen gesteld over de behandeling voor de loonheffingen van bepaalde werkgeversbijdragen voor de premie van een ziektekostenverzekering. Naar aanleiding hiervan wordt een wetswijziging voorgesteld op grond waarvan die werkgeversbijdragen met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2006 geen deel uitmaken van het loon voor de premieheffing werknemersverzekeringen en geen deel uitmaken van het bijdrage-inkomen voor de Zorgverzekeringswet.

Via dit besluit kan de uitvoeringspraktijk vooruitlopen op de inwerkingtreding van de voorgenomen wettelijke regeling. Over de onderhavige werkgeversbijdragen moet de werkgever, net als over de wettelijk verplichte vergoeding, wel loonheffing inhouden en afdragen. Voorts wordt in dit besluit aangegeven hoe de werkgever zijn aangiften 2006 kan corrigeren.

Dit besluit is geplaatst in de Staatscourant nr. 133. Het werkt terug tot en met 1 januari 2006 en vervalt met ingang van 1 januari 2007.

Besluit van 5 juli 2006, CPP2006/935M, Zvw 43 en 46, Wfsv 16 en I&A-wet Zww 2.5.8

In Fiscaal nieuws vindt u dagelijks korte samenvattingen van beleidsbeslissingen en jurisprudentie op fiscaal gebied. Volledige teksten van jurisprudentie zijn niet bij Financiën beschikbaar, maar kunt u op de Internetsite van de rechterlijke organisatie (www.rechtspraak.nl) terugvinden door te zoeken op Zaaknummer.