Fiscale nieuwsflits 14 april 2008

Accijns: Beleidsregels accijnswetgeving en verbruiksbelastingen alcoholvrije dranken

Den Haag • Het (goedkeurend) beleid, dat was opgenomen in de Leidraad accijns 1997, de Leidraad alcoholvrije dranken en de gepubliceerde beleidsbesluiten, is nu opgenomen in en vastgesteld bij twee nieuwe beleidsbesluiten.

De besluiten van 21 maart 2008 nr. CPP2007/3285M en nr. CPP2007/3286M betreffen een actualisering, samenvoeging en intrekking van eerder gepubliceerde beleidsregels, waaronder de regels in de Leidraad accijns 1997 en Leidraad verbruiksbelastingen alcoholvrije dranken (AVD). De samenvoeging heeft als doel de toegankelijkheid van het bestaande beleid te vergroten. De Leidraad accijns 1997 en de Leidraad AVD komen hiermede te vervallen en zijn ingetrokken. Ook zijn ingetrokken de beleidsbesluiten die geen beleidsregels bevatten en/ of door wijziging van wetgeving of door nieuwe jurisprudentie hun belang hebben verloren.

In de nieuwe beleidsbesluiten zijn de meeste beleidsregels op het gebied van accijnswetgeving en de wetgeving ter zake van de verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken opgenomen.

De besluiten zijn geplaatst in Staatscourant nr. 70.