Fiscale nieuwsflits 2 juli 2008

LH: Besluit loonheffingen

• De staatssecretaris keurt in dit besluit goed dat werkgevers bepaalde kleine teruggaven niet in de loonadministratie verwerken.

Het betreft de teruggaaf van de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet 2007 en de teruggaaf van de premies werknemersverzekeringen 2007. Daarnaast mogen werkgevers (het bedrag van) die kleine teruggaven netto doorbetalen aan hun werknemers. Ongeacht de hoogte van het bedrag hoeft de werkgever de teruggaaf inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet 2007 niet in de loonadministratie te verwerken. Daarbij geldt als voorwaarde dat hij het gehele bedrag van de teruggaaf netto aan de werknemer betaalt. De staatssecretaris maakt tevens van de gelegenheid gebruik om een nadere interpretatie te geven van zijn beleidsbesluit van 14 mei 2007, nr. CPP2007/480M, Stcrt. nr. 136. Dat beleidsbesluit geeft regels in welke gevallen de werkgever een correctiebericht op werknemersniveau achterwege kan laten. Hierbij geef hij aan dat in elk geval bij naheffingen tot en met € 13 per werknemer de Belastingdienst geen correctieverplichting op zal leggen.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant nr. 124 en werkt terug tot en met de dagtekening van dit besluit.

Besluit van 30 juni 2008, CPP2008/1230M,