Fiscale nieuwsflits 21 mei 2007

Verdragen: Universele Nederlandse uitvoeringvoorschriften 2007 inzake belastingverdragen (uitgezonderd verdrag met VS en Zwitserland

In deze regeling stelt de staatssecretaris de geactualiseerde universele Nederlandse uitvoeringsvoorschriften belastingverdragen 2007 vast. De verdragen met de VS en Zwitserland zijn hierbij uitgezonderd.

Ter uitvoering van het dividendartikel (en interestartikel) in de belastingverdragen (met Protocol) die Nederland met een groot aantal landen heeft gesloten, heeft de staatssecretaris een regeling, (vrijstelling- en teruggaafprocedure), vastgesteld. Het gaat hierbij om de geactualiseerde universele Nederlandse uitvoeringsvoorschriften belastingverdragen 2007. De verdragen met de VS en met Zwitserland zijn hierbij uitgezonderd.

De regeling vindt toepassing met betrekking tot dividenden die betaald zijn of betaalbaar zijn gesteld op of na 1 januari 2007. Zij is ook van toepassing op verdragen die in werking treden na de inwerkingtreding van deze regeling, en wel vanaf de datum van toepassing van elk van die verdragen. De regeling is geplaatst in Staatscourant nr. 93.

Regeling van 10 mei 2007, CPP2006/2578M, Verdr Alg