Fiscale nieuwsflits 30 augustus 2007

LH: Vrijgesteld loon en vrije vergoedingen en verstrekkingen

• Het besluit CPP2007/284M is geactualiseerd. Op het gebied van postuum loon is een aanvulling opgenomen en inzake mobiele telefoons en dergelijke communicatiemiddelen is een nieuw onderdeel opgenomen.

Dit besluit is een actualisering van het besluit van 9 februari 2007, nr. CPP2007/284M.

De goedkeuring voor postuum loon, onderdeel 2.1, is nu aangevuld met de verduidelijking dat de goedkeuring niet van toepassing is als een niet natuurlijke persoon postuum loon geniet. Als een niet natuurlijke persoon genieter is, is immers geen loonheffing verschuldigd.

Inzake mobiele telefoons en dergelijke communicatiemiddelen, onderdeel 3.8, bestaat onduidelijkheid over de begrenzing van de begrippen “telefoon, internet en dergelijke communicatiemiddelen” en “computers en dergelijke apparatuur en bijbehorende apparatuur” . Het gaat om apparaten met de uiterlijke kenmerken van een mobiele telefoon die tevens bruikbaar zijn voor andere functies dan mondelinge communicatie. Onder het begrip communicatiemiddelen vallen ook bepaalde toestellen waarbij de communicatie (zoals telefonie, sms, e-mail en internet) een centrale rol speelt.
Pocket-PC’s, mini-notebooks en navigatie-apparatuur vallen niet onder het begrip communicatiemiddelen. Dergelijke apparatuur valt onder de regeling voor computers e.d.

Dit besluit is geplaatst in de Staatscourant, nr. 166, en werkt terug tot en met de dagtekening van 22 augustus 2007 van het besluit.

Besluit van 22 augustus 2007, CPP2007/1465M, LB 1964 diverse artikelen