Grote verkeersactie in Rijswijk

Rijswijk – Vrijdagavond hield Politie Haaglanden in samenwerking met onder meer de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW), de Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag, Rijksbelastingen, KLPD, Inspectie Verkeer en Waterstaat tussen 16.00 en 22.00 uur een integrale verkeersactie op het Bogaardplein. In totaal werden 161 voertuigen gecontroleerd.

Door de politie werden 85 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten. Ook inde de politie 63 openstaande boetes, wat een totaalbedrag van ongeveer 8.000 € opleverde.

De Gemeentelijke Belastingdienst Den Haag inde 19.375 € aan achterstallige belasting. Er is 18 keer beslag gelegd op een auto waarvan er 3 direct in beslag genomen werden. De Rijksbelastingdienst controleerde eveneens op openstaande belastingschulden. De belastingplichtigen die een schuld hadden openstaan konden direct contant of met een pinpas betalen. Het totale bedrag dat is geïnd bedraagt 8.600 € en er werd beslag gelegd op 22 auto's. De taxicontrole door de Inspectie Verkeer en Waterstaat constateerde de volgende overtredingen: twee keer rijden zonder chauffeurspas, één keer verlopen APK, twee keer rijden zonder werkmap, één keer teveel stoelen in de auto. Diverse technische verkeersovertredingen. Eén gecontroleerde taxichauffeur bleek teveel te hebben gedronken en blies 435 ugl. Het meest opvallend was een auto voorzien van een grote strik op voor- en achterruit waardoor het zicht werd belemmerd en het kenteken nagenoeg niet zichtbaar was. De auto bleek een net getrouwd stel te vervoeren. Nadat de strik verwijderd was, kon het stel zonder bekeuring hun weg vervolgen om op huwelijksreis te gaan.