In december bericht over teruggaaf Belastingdienst

Dankzij het opnieuw aanleveren van de gegevens door werkgevers kan de Belastingdienst nu bepalen of mensen geld terug kunnen krijgen voor de Zorgverzekeringswet of werknemersverzekeringen.

Ook kan de Belastingdienst in december aan de meeste toeslaggerechtigden de definitieve berekening voor de toeslagen 2006 laten weten. De loongegevens moesten opnieuw worden uitgevraagd wegens problemen met de uitvoering van Walvis, de gegevensuitwisseling tussen Belastingdienst en UWV.

Als men in 2006 gelijktijdig meer werkgevers of uitkeringen heeft gehad dan heeft men misschien recht op een teruggaaf van teveel betaalde inkomensafhankelijkgeve bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). De Belastingdienst stuurt in december de mensen waarvoor dit is vastgesteld een brief over de teruggaaf.

De teruggaaf wordt of rechtstreeks betaald aan de belastingplichtigen als zij geen verplichte vergoeding hebben ontvangen voor de inkomensafhankelijke bijdrage van hun werkgevers of uitkeringsinstanties. Is dit wel het geval dan betaalt de Belastingdienst de teruggaaf aan hun werkgevers of uitkeringsinstanties. Zij verrekenen de teruggaaf daarna via het loon of de uitkering.

De eventueel te veel betaalde premies werknemersverzekeringen kunnen nu ook worden vastgesteld. In december krijgen mensen die hiervoor in aanmerking komen een brief van de Belastingdienst. De teruggaaf wordt betaald aan de werkgevers of uitkeringsinstanties. Zij verrekenen de teruggaaf daarna via het loon of de uitkering.