Laatste herinnering opgaaf kinderopvangtoeslag 2005

Belastingdienst/Toeslagen heeft een brief gestuurd naar mensen die de definitieve gegevens voor hun kinderopvangtoeslag 2005 nog niet hebben opgegeven aan de Belastingdienst. Deze brief was een laatste herinnering.

Deze week is echter gebleken dat van de 41.000 brieven er 16.000 onterecht zijn verzonden. Dit betreft mensen die zelf nog geen definitieve gegevens hebben omdat zij uitstel hebben gekregen voor het doen van aangifte inkomstenbelasting 2005. In dat geval is het belastbaar inkomen over 2005 nog niet bekend en hoeft men nog niet op de herinnering te reageren. De kinderopvangtoeslag loopt gewoon door. Wanneer het belastbaar inkomen over 2005 bekend is, moet men echter meteen de definitieve gegevens opgeven. Deze mensen ontvangen binnenkort van de Belastingdienst een excuusbrief.

De andere 25.000 brieven zijn wel terecht verstuurd. Van deze mensen wordt verwacht dat zij hun definitieve gegevens zo snel mogelijk doorgeven. Doen zij dit niet dan wordt de kinderopvangtoeslag 2005 vastgesteld op € 0,00 en zal het eerder ontvangen bedrag terug betaald moeten worden.