MoU tussen Tsjechië en Nederland wederzijdse bijstand in belastingzaken

Memorandum van Overeenstemming tussen Tsjechië en Nederland inzake de stroomlijning en intensivering van wederzijdse bijstand in belastingzaken

Directoraat-generaal Belastingdienst, team Internationaal

Besluit van 14 februari 2007, nr. DGB2007/399M, Stcrt. nr. 39

De Minister van Financiën heeft het volgende besloten

Op 13 november 2006 en 20 december 2006 hebben de bevoegde autoriteiten van Nederland en Tsjechië in het kader van het Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Tsjechoslowakije tot het vermijden van dubbele belasting en het voorkomen van het ontgaan van belasting met betrekking tot belastingen naar het inkomen en het vermogen van 4 maart 1974 een Memorandum van Overeenstemming getekend ten behoeve van de stroomlijning en intensivering van wederzijdse bijstand op het gebied van de belastingen.
Het Memorandum geeft richtlijnen voor de aanwezigheid van ambtenaren van de ene Staat op het grondgebied van de andere Staat ten behoeve van een boekenonderzoek. Verder geeft het Memorandum categorieën weer voor de automatische uitwisseling van inlichtingen, onder andere met betrekking tot onroerende zaken, royalty’s, inkomsten uit zelfstandige arbeid en dienstbetrekking en sociale zekerheidsuitkeringen. Daarnaast wordt in het Memorandum afgesproken de spontane uitwisseling van inlichtingen te intensiveren.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 14 februari 2007

de minister van Financiën,
namens deze:
mr. J. Thunnissen,
de directeur-generaal Belastingdienst

De gehele tekst van het besluit vindt u onder "meer informatie" in het PDF bestand.