Toezeggingen Eerste Kamer over Belastingplan 2007

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA ‘S-GRAVENHAGE

Ons kenmerk: DB 2007-68

Geachte voorzitter,

In uw brief van 12 februari 2007 heeft u de toenmalige minister van Financië n de per 1 januari 2007 openstaande toezeggingen voorgelegd en om een reactie gevraagd. Deze toezeggingen zijn alle gedaan tijdens de behandeling van de voorstellen ‘Wet werken aan winst’, ‘Wijzigingsplan Paarse krokodil’ en ‘ Belastingplan 2007’.

Wat betreft uw opmerking over een nadere reactie op de motie-Essers, kan ik aangeven dat het inderdaad de bedoeling is over het onderwerp een notitie te zenden, zoals aangekondigd in de brief van 24 oktober 2006.

Aan deze brief is verder als bijlage I toegevoegd een tabel waarin van alle openstaande toezeggingen de stand van zaken wordt vermeld. Uit deze bijlage kan worden afgeleid dat aan drie toezeggingen inmiddels is voldaan, dat een toegezegde wetswijziging thans aanhangig is in de Tweede Kamer, dat aan één toezegging binnenkort wordt voldaan, en dat vijf toezeggingen in voorbereiding zijn. Tot slot wordt met bijlage II bij deze brief voldaan aan drie toezeggingen. Het gaat dan om de schriftelijke beantwoording van vragen, die zijn gesteld door de leden van uw Kamer tijdens de plenaire behandeling van het Belastingplan 2007.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

de staatssecretaris van Financiën,

mr. drs. J.C. de Jager