Hirsch Ballin start campagne tegen kindersekstoerisme

Nederlanders die op vakantie vermoeden dat andere Nederlandse toeristen zich schuldig maken aan seksueel misbruik van kinderen, kunnen dat melden bij politie en justitie.

Minister Hirsch Ballin met voorzitter Steven van der Heijden (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) bij de start van campagne tegen kindersekstoerisme. Copyright: Ministerie van Justitie

Minister Hirsch Ballin met voorzitter Steven van der Heijden (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) bij de start van campagne tegen kindersekstoerisme.

Minister Hirsch Ballin heeft vandaag op de vakantiebeurs in Utrecht het startsein voor de bewustwordingscampagne kindersekstoerisme gegeven. Sinds vandaag is ook de website www.meldkindersekstoerisme.nl actief, waar mensen melding kunnen maken van verdachte situaties.

De Nederlandse overheid start deze campagne, zodat Nederlanders die op vakantie gaan weten dat seksueel misbruik van kinderen strafbaar is in Nederland, ook als het misbruik in het buitenland plaatsvindt.