Start bouw internationale school in Almere

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt heeft in Almere de langste paal in de grond geslagen voor de nieuwbouw van een internationale school.

Na vier jaar voorbereiding gaf zij maandagmiddag daarmee het officiële startsein van de komst van de Internationale School Almere (ISA). Ook wethouder Martine Visser was bij de opening aanwezig. "Met de komst van internationaal onderwijs in de Almere wordt niet alleen de regio bediend, ook internationale investeringsklimaat in Nederland krijgt hiermee een impuls", aldus de staatssecretaris.

Almere krijgt door haar ligging naast Amsterdam en als één van groeikernen in Nederland steeds meer te maken met een internationaal investeringsklimaat. Volgens Van Bijsterveldt past de komst van de ISA binnen deze ontwikkeling. De ISA is één van de 13 bekostigde internationale scholen van in Nederland. Het niveau van de school is vergelijkbaar met het vwo. Leerlingen met een diploma op zak vervolgen hun opleiding in Hilversum of Amsterdam.

Het onderwijs is bedoeld voor kinderen waarvan de ouders een internationale arbeidscarrière hebben of gaan starten. Veel van hen zijn forenzen die in Amsterdam werken. Ouders leveren een forse bijdrage aan het onderwijs. Om de concurrentiepositie te versterken levert de overheid een flinke bijdrage aan de bekostiging van het internationale onderwijs.