Van Bijsterveldt bezoekt instrumentenmakers school in Leiden

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt bracht afgelopen maandag een werkbezoek aan de Leidse instrumentenmakers School (Lis).

Deze mbo-opleiding (niveau 4) leidt jongeren op als instrumentmakers voor een carrière in onder meer research, wetenschap en ruimtevaarttechniek.

In aanwezigheid van de Leidse burgemeester Lenferink kreeg de staatssecretaris een kijkje in de wereld van de precisietechnologie. "Deze opleiding bewijst dat het beeld dat techniek alleen maar 'vuile handen' oplevert totaal onterecht is. Ik zie toegewijde docenten en leerlingen die gaan voor vakmanschap", aldus Van Bijsterveldt.

De instrumentenmakers school is ruim 100 jaar geleden ontstaan als leverancier voor de Universiteit Leiden van laboratoriumtoepassingen. De meeste studenten van het Lis hebben een vmbo-tl diploma op zak, maar er zijn ook studenten die de havo hebben afgerond. Allemaal jongeren die bewust kiezen voor een praktijkopleiding waarbij de precisietechniek centraal staat. Na een goede afronding van de opleiding vinden de meeste studenten vrijwel direct een baan bij bedrijven als ESA, ESTEC of ASML.