Verhagen protesteert bij Marokko tegen uitzetting Nederlanders

Minister Verhagen heeft de Marokkaanse ambassadeur in Den Haag vandaag ontboden om protest aan te tekenen tegen de uitzetting van 7 Nederlanders. Volgens de Marokkaanse autoriteiten zouden de Nederlanders zich hebben bezig gehouden met zendingswerk. De 7 zijn verbonden aan een internationale organisatie die zorgt voor de opvang van kinderen waarvoor de ouders geen zorgen meer kunnen dragen.

“Deze mensen hebben geen enkele gelegenheid gehad hun kant van de zaak voor een rechter uiteen te zetten,” aldus minister Verhagen (Buitenlandse Zaken). “Het gaat hier niet om mensen die een paar weken in Marokko waren om bijbels uit te delen, maar om mensen die al 10 jaar in alle rust kinderen hebben opgevangen.”

De Nederlandse ambassade in Marokko heeft 6 van de 7 uitgezette Nederlanders persoonlijk gesproken om ze een hart onder de riem te steken en om van henzelf te horen wat er is voorgevallen.

Minister Verhagen benadrukte dat vrijheid van godsdienst een mensenrecht is dat overal en voor iedereen geldt. “Net zo goed als ik opkom voor de vrijheid van godsdienst in Nederland, kom ik op voor vrijheid van godsdienst in Marokko en elders.”