Economische Zaken organiseert informatiebijeenkomst aanpassing Telecommunicatiewet

Het ministerie van Economische Zaken organiseert in verband met de actualisering van bestaande richtlijnen twee informatiebijeenkomsten over aanpassing van de Telecommunicatiewet. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk vanwege de invoering van de Europese Richtlijn Burgerrechten en  de Europese Richtlijn betere regelgeving. 

Op dinsdag 27 april 2010 van 9.30 tot 12.00 uur zullen de aanpassingen op het terrein van ePrivacy, veiligheid en de frequentiewetgeving aan de orde komen. Op woensdag 28 april 2010  van 9.30 tot 12.00 uur zullen de universele dienst en de bescherming van consumenten centraal staan. Op de twee bijeenkomsten wordt het concept-wetsontwerp kort gepresenteeerd en kunnen belangstellenden hun zienswijze kenbaar maken.

Consultatie aanpassing Telecommunicatiewet

Beide richtlijnen (nr. 2009/136/EG/ nr. 2009/140/EG) actualiseren de bestaande richtlijnen op het terrein van de elektronische communicatie. Omzetting in Nederlands recht zal voornamelijk gebeuren door aanpassing van de Telecommunicatiewet. Binnenkort zal het concept wetsvoorstel tot aanpassing van de Telecommunicatiewet publiekelijk worden geconsulteerd. De concepttekst zal op of omstreeks 15 april 2010 aanstaande op rijksoverheid.nl worden geplaatst. Dan zal ook bekend worden gemaakt hoe u schriftelijk uw zienswijze kunt kenbaar maken.

Nadere bijzonderheden over  beide bijeenkomsten zullen tegelijk met publicatie van de ontwerpteksten bekend worden gemaakt.

Contactpersoon J.W. Dijkman
email: j.dijkman@minez.nl