Brief aan de Tweede Kamer over Onderzoeksresultaten buffervermogen van het mkb en stand van zaken uitvoering motie Tang/Pieper

In het Algemeen Overleg “ondernemingsfinanciering” met de Kamer op 11 februari jl. is een onderzoek toegezegd naar de staat van het buffervermogen van het mkb. Met deze brief stellen de ministers Van der Hoeven en De Jager de Kamer op de hoogte van de resultaten van dit onderzoek.

In hetzelfde overleg is de Kamer  toegezegd elk kwartaal onderzoek te laten uitvoeren naar de ontwikkeling van de kredietverlening aan het mkb. De meest recente resultaten van dit reguliere onderzoek doen de ministers de Kamer tevens bij deze toekomen.

Ten slotte is de motie Tang/Pieper van 10 februari jl. aangenomen, waarin gevraagd wordt om de mogelijkheden te onderzoeken om private fondsinitiatieven te ondersteunen die gericht zijn op het versterken van het eigen vermogen van mkb-bedrijven en daarbij met name te kijken of dit gedaan kan worden door bijvoorbeeld een garantstelling of een beperkte overheidsparticipatie. Gevraagd werd om een reactie voor 1 april. Bij brief van 30 maart hebben de ministers Van der Hoeven en De Jager de Kamer laten weten voor de zomer met een reactie te komen, welke u in deze brief aantreft.