Fiets en win

Vaker fietsen levert inwoners van Apeldoorn en Eindhoven iets op: een kans op prachtige prijzen. Een ballonvaart bijvoorbeeld of een abonnement op een ijssportcentrum.

De gemeenten Apeldoorn en Eindhoven willen het gebruik van de fiets stimuleren. Meer mensen op de fiets betekent minder files, minder luchtvervuiling en minder geluidoverlast.

Om meer mensen op de fiets te krijgen, zijn de twee gemeenten met de actie ‘Fiets en Win’ begonnen. Dit is een loterij waar fietsers aan deel kunnen nemen door het sparen van ‘winkansen’.

Registreren

Fietsers sparen ‘winkansen’ door hun fietsen te stallen in fietsenstallingen die aan de actie meedoen. Bij deze fietsenstallingen is in Apeldoorn een sleutelhanger met barcode en in Eindhoven een stadspas verkrijgbaar.

Met deze barcode of stadspas melden fietsers zich daarna aan op de speciale websites Fiets en Win van de gemeente Apeldoorn of Eindhoven.

Vervolgens stallen zij hun fietsen gratis door hun barcode of stadspas bij de paslezer van de deelnemende fietsstalling te houden. Iedere keer dat fietsers hun fiets op deze wijze stallen, sparen zij een 'winkans'. De fietser met de meeste 'winkansen' wint een prijs. Zo wordt fietsen gestimuleerd.

Fietsberaad

Fiets en Win is een initiatief van het kenniscentrum Fietsberaad, een onderdeel van het kennisplatform Verkeer en Vervoer van het ministerie van V en W.

Meer informatie

Fiets en win