Uruzgan.FM neemt afscheid met speciale uitzendingen

De Nederlandse militaire missie in Uruzgan eindigt op 1 augustus en daarmee houdt ook Uruzgan.FM op te bestaan. Het radioprogramma neemt afscheid met 2 speciale uitzendingen.

Aanstaande donderdag komt Uruzgan.FM met een speciale uitzending die is opgedragen aan de Nederlandse slachtoffers die in Afghanistan vielen. Een dag later is de allerlaatste editie. Dat wordt een feestelijke, 3 uur durende, uitzending die terugblikt op de afgelopen 4 jaar. Er zijn live-optredens en Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm is te gast.

Omroep 3FM en Radio Nederland Wereldomroep verzorgen samen het radioprogramma Uruzgan.FM. Dit wordt voor de gelegenheid uitgezonden vanuit de vertrekhal van Vliegbasis Eindhoven. Vlak na afloop zal een groep uitgezonden militairen terugkeren naar Nederland. Hun thuisfront zal gedurende de uitzending het 'live'publiek vormen.

Het programma begon in 2006, tegelijkertijd met de missie in Uruzgan, en is elke werkdag tussen 16:00 uur en 17:00 uur te beluisteren, onder meer op bases in Afghanistan, via internet en via verschillende lokale omroepen.