Aanbieding Jaarverslag 2009 Delfstoffen en Aardwarmte en Jaarverslag EBN 2009

De minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie doet het Jaarverslag 2009 Delfstoffen en aardwarmte in Nederland en het Jaarverslag 2009 van Energie Beheer Nederland (EBN) toekomen aan de Tweede Kamer.

Het Jaarverslag 2009 Delfstoffen en aardwarmte in Nederland rapporteert over alle onder het regime van de Mijnbouwwet vallende ontwikkelingen in 2009 ten aanzien van de opsporing, winning en opslag van koolwaterstoffen (aardolie en aardgas) in Nederland en het Nederlands deel van het continentaal plat.

Ook is het Jaarverslag 2009 van EBN, 'Ongekende mogelijkheden', bijgevoegd. Energie Beheer Nederland voert de publieke taken uit die in de Mijnbouwwet zijn opgedragen en die bestaan uit

  • deelneming in de opsporing en winning van aardolie en aardgas in Nederland;
  • uitvoering van taken in het kader van het gasgebouw;
  • advisering van de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over het energiebeleid.

Met een belang van 40% in GasTerra B.V. is EBN betrokken bij de verkoop van het Nederlandse aardgas. Daarnaast onderzoekt EBN met haar kennis van de ondergrond de mogelijkheden van (her)gebruik van (lege) gasvelden en bestaande infrastructuur voor de opslag van aardgas en CO2 en de mogelijkheden van het gebruik van aardwarmte.