Opstelten opent aanval op georganiseerde misdaad Brabant

Een Taskforce gaat alle bestuurlijke en justitiële maatregelen coördineren die noodzakelijk zijn om de georganiseerde misdaad in Brabant terug te dringen: criminele bendes die achter de wietteelt en -handel zitten worden opgerold, onderliggende criminele structuren worden afgebroken en crimineel vermogen wordt afgepakt. Aanleiding is de actuele situatie rond de drugsgerelateerde georganiseerde criminaliteit in Brabant.

Pasjessysteem

Onder regie van de Taskforce, geleid door het ministerie van Veiligheid en Justitie en de burgemeester van Tilburg, worden samen met de grootste gemeenten van Brabant, de politie (nationale recherche en regionale korpsen), het openbaar ministerie en de belastingdienst op het hoogste niveau de noodzakelijke acties in gang gezet.

Verder wordt het aangescherpte coffeeshopbeleid van het kabinet in de regio Brabant versneld ingevoerd. Dat betekent dat coffeeshops besloten clubs worden met een pasjessysteem en dat coffeeshops minimaal 350 meter van scholen af staan. Onder het credo 'Alles wat nodig is, gaat gebeuren', heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie dit donderdagavond met onder meer de (loco)burgemeesters van de gemeenten Breda, Helmond, Eindhoven, 's Hertogenbosch en Tilburg afgesproken.