Defensie beloont vrijwilliger van het jaar

Luitenant-ter-zee der tweede klasse Richard Adelaar is vandaag door Defensie uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar vanwege zijn inzet voor multifunctioneel centrum ‘West-End’ in Den Helder. Minister Hans Hillen reikte de prijs, een kunstwerk en een cheque van 5000 euro, uit.

Het buurtcentrum fungeert met zijn sociale- en culturele activiteiten als bindende factor voor jong en oud. Adelaar, die onder meer bingo, disco-avonden en Koninginnedag organiseert, was blij verrast met zijn benoeming: "Er zijn zoveel collega’s die goed werk verrichten. Dat mijn project opvalt, is natuurlijk heel bijzonder. " Een goede besteding voor het geld is er ook: "Vorig jaar is er ingebroken in ons centrum, dus het geld kan ik goed gebruiken voor nieuwe beveiliging en we willen de jeugdactiviteiten verder uitbreiden."

Adelaar zet zich al ruim 30 jaar belangeloos in voor de medemens. Eerst in Amsterdam en later voor buurthuis in Den Helder.

Grote bewondering

Hillen: "In onze overgeorganiseerde samenleving is klaarstaan voor elkaar al lang niet meer vanzelfsprekend. Gelukkig weten we binnen onze krijgsmacht hoe ongelofelijk belangrijk loyaliteit en onderlinge verbondenheid is." Hillen benadrukte verder dat hij grote bewondering heeft voor alle vrijwilligers binnen Defensie en de mooie projecten waar men zich onbaatzuchtig voor inzet.

Nationale vrijwilligersdag

Het ministerie van Defensie zet ieder jaar een vrijwilliger in het zonnetje. Hiermee wil Defensie het belang van vrijwilligerswerk uitdragen. Defensieonderdelen kunnen zelf collega’s voordragen. Een adviescommissie, onder leiding van oud-luitenant-generaal Cees de Veer, bepaalde dit keer de winnaar uit 28 inzendingen. Morgen worden vrijwilligers landelijk in het zonnetje gezet, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.