Eerste Nederlands-Poolse Geremek Lezing

Nederland en Polen hebben besloten tot de instelling van de Professor Bronisław Geremek Lezing. De jaarlijkse lezing is opgericht ter ere van de voormalige Poolse minister van Buitenlandse Zaken Bronisław Geremek. Zijn naam wordt aan de lezing verbonden vanwege zijn bijdrage aan de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Polen en zijn politieke en academische werk. De lezing vindt afwisselend plaats in Utrecht en in Warschau.

De eerste Geremek-lezing wordt gehouden op maandagavond 13 december aan de Universiteit van Utrecht. Spreker is voormalig minister van Buitenlandse Zaken dr. Bernard Bot. Thema van zijn lezing: ‘Bridging the divide between Eastern and Western Europe - Bronisław Geremek and the force of ideas’.

Bronisław Geremek (1932-2008) was een belangrijke vertegenwoordiger van de Poolse vakbeweging Solidariteit. Als minister van Buitenlandse Zaken was hij verantwoordelijk voor de toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie. Ook was hij de architect van de Poolse toetreding tot de NAVO. In 2004 werd hij verkozen als lid van het Europese Parlement.

Plaats en tijd

  • Academiegebouw Universiteit Utrecht
  • Domplein 29 Utrecht
  • 20:00 uur
  • Aanmelding: a.g.reed@uu.nl