Vrachtschip vol voertuigen uit Afghanistan (video)

Drukte vandaag in de Eemshaven, waar vrijdagavond het eerste schip met materieel vanuit Afghanistan is aangekomen. Eerder zijn al helikopters en voertuigen door de lucht vervoerd vanuit Kandahar.

In noord-oost Groningen leverde het vrachtschip MV Belgua, 27 YPR pantserrups-, 11 Fennek wiel- en 4 Patria infanterievoertuigen, 1 Bushmaster, en van het Korps Mariniers 12 Viking-rupsvoertuigen af. Het schip was beladen in de haven van Fujairah, Verenigde Arabische Emiraten.

Drukte op zaterdag 11 december 2010 in de Eemshaven, waar de avond ervoor het eerste schip met materieel vanuit Afghanistan is aangekomen.

Terugkeeroperatie

De terugkeeroperatie verloopt tot op heden voorspoedig. Het terughalen van materieel en mensen is een enorme logistieke operatie die beheerst en beheerd verloopt. In mei 2011 moet al het materieel terug zijn in Nederland. De spullen gaan maandag en dinsdag vanuit noord-oost Groningen met diepladers over de weg naar Coevorden, waar al het teruggekeerde materieel dat is gebruikt in Afghanistan wordt verzameld.