Alle ministeries over op Rijksoverheid.nl

Met de overstap van de laatste 4 ministeries naar Rijksoverheid.nl is de informatie van alle ministeries op één website samengebracht.

Op 16 december 2010 is het de beurt aan de ministeries van Financiën, Defensie, Buitenlandse Zaken en het voormalige ministerie van LNV.

De sites Minfin.nl en Minlnv.nl zullen op zwart gaan. Informatie over de krijgsmacht blijft wel beschikbaar via Defensie.nl. Minbuza.nl is in afgeslankte vorm nog enige tijd in de lucht, met daarop informatie over onder andere ambassades, consulaire zaken, verdragen en reisadviezen.

Herkenbaar en toegankelijk

De website Rijksoverheid.nl, sinds 31 maart 2010 in de lucht, is de afgelopen maanden geleidelijk gegroeid met informatie van alle departementen. In 2011 wordt de website verder ontwikkeld en verfijnd.

Met één website voor alle ministeries wil de Rijksoverheid herkenbaarder en toegankelijker zijn voor de bezoeker. Tegelijkertijd betekent het samenbrengen van 16 aparte websites minder onderhoud en minder medewerkers. Zo draagt Rijksoverheid.nl bij aan de ambitie van het kabinet: een kleinere en betere overheid.

Programma's en inhoud vrij te gebruiken

Voor de website zijn open standaarden en open source software gebruikt. Het gaat hierbij om de vrijheid programma’s te gebruiken, te wijzigen, te verbeteren en verder te verspreiden. Ook is gekozen voor open data en open content (tekst, beeld (mits anders vermeld) en geluid). De informatie van Rijksoverheid.nl mag worden gekopieerd, bewerkt en verspreid. Zo wordt het hergebruik van de inhoud gestimuleerd.