Extra geld voor geluidssanering spoorlijn Deventer-Oldenzaal

De provincie Overijssel ontvangt een extra subsidie van 860.000 euro om de geluidssanering langs het bestaande spoor Deventer-Oldenzaal versneld uit te voeren. Dat heeft staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Provincie Overijssel laten weten. Het gaat om een eenmalige subsidie die ten goede komt aan de voorbereiding van het project.

Het zoeken naar goedkopere varianten en de geringe ervaring met dit soort projecten leidt tot een tekort voor het voorbereidingsdeel. Daar staat tegenover dat de zoektocht naar goedkopere varianten en marktwerking kunnen leiden tot een forse besparing van ongeveer 10 miljoen euro op de uitvoering van de geluidwerende maatregelen.

Deze eenmalige subsidie sluit aan op de eerder gemaakte afspraken met de Tweede Kamer dat voor de versnelde geluidssanering op het spoor Deventer-Oldenzaal zonodig extra middelen ter beschikking zouden komen. Het doel is steeds geweest om gemeenten in staat te stellen de geluidssanering kostendekkend uit te voeren mits dit sober en doelmatig gebeurt.