Gewijzigde regels 2011 op antwoordvoorbedrijven.nl

Antwoordvoorbedrijven.nl – het overheidsloket voor ondernemers van het ministerie van EL&I – heeft een overzicht gemaakt van de wetten en regels voor ondernemers die per 1 januari 2011 veranderen.

Foto: De mobiele versie van antwoordvoorbedrijven.nl

Op de site kan via een zoekpagina naar specifieke wijzigingen in regelgeving worden gezocht. Het overzicht wordt steeds aangevuld met nieuwe en gewijzigde regels waarvan de inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2011 definitief is.

Regeldruk

In 2010 is om de regeldruk te verminderen gestart met een systeem van vaste verandermomenten (VVM) voor wetten en Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB's) en ministeriele regelingen met directe gevolgen voor bedrijven en instellingen. Wetten en AMvB's mogen alleen op de twee data 1 januari en 1 juli ingaan. Ministeriele regelingen mogen ook op 1 april of 1 oktober ingaan.

Ook op wetten en AMvB's met directe gevolgen voor burgers, publieke professionals en medeoverheden zijn de vaste verandermomenten van toepassing. Ondernemers krijgen op deze manier meer duidelijkheid over de momenten waarop wet- en regelgeving wijzigt of wordt ingevoerd.

Over antwoordvoorbedrijven.nl

Op Antwoordvoorbedrijven.nl kunnen ondernemers in een oogopslag zien met welke regels, vergunningen en belastingen ze te maken krijgen en welke subsidies ze kunnen aanvragen. De website heeft ook een meldpunt regeldruk en via een 'berichtenbox' kunnen bedrijven digitaal berichten uitwisselen met Nederlandse overheidsinstanties.