Aankondiging: PPS-aanbesteding nieuwbouw Hoge Raad der Nederlanden

Eind december is de aankondiging voor de nieuwe huisvesting van de Hoge Raad der Nederlanden gepubliceerd op de aanbestedingskalender. De aanbesteding verloopt via een publiek-private samenwerking. De opdrachtgever voor het nieuwbouwproject is het ministerie van Justitie. De Rijksgebouwendienst is als aanbestedende dienst verantwoordelijk voor het aanbestedingsproces.

De nieuwbouw komt op de hoek van het Korte Voorhout en het Smidsplein. Deze locatie, waar nu de Franse ambassade en een kantoorpand gevestigd zijn, komt na sloop van de huidige bebouwing, beschikbaar voor de nieuwbouw van de Hoge Raad. Het nieuwe gebouw zal de groene entree tot de binnenstad van Den Haag verfraaien met kwalitatief hoogwaardige architectuur.

Representatief en waardigheid

Het nieuwe onderkomen van de Hoge Raad moet een eigentijdse maar tegelijkertijd tijdloze uitstraling krijgen. De marktpartij die na de aanbesteding geselecteerd wordt, krijgt de opdracht een hoogwaardig, representatief gebouw te realiseren, dat sereniteit en waardigheid uitstraalt en dat in afmeting en vorm aansluit bij de omgeving. Het nieuwe gebouw moet halverwege 2015 gereed zijn.

Geïntegreerd contract

Het geïntegreerd contract van ontwerpen, bouwen, inrichten, (gedeeltelijk) leveren van facilitaire diensten, onderhouden, financieren en ter beschikking stellen van het nieuwe kantoor/gerechtsgebouw voor de Hoge Raad der Nederlanden kent na voltooiing een looptijd van 30 jaar.