Grootste bank ter wereld in Nederland

Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft vandaag een delegatie ontvangen van ICBC, Industrial and Commercial Bank of China, in marktwaarde de grootste bank van de wereld. De Chinezen, onder leiding van bestuursvoorzitter Jiang Jianqing, zijn in Nederland voor de opening van hun eerste vestiging. Behalve in ons land opent ICBC ook bijkantoren in Spanje, België, Italië en Frankrijk.

Holland Financial Centre (HFC), Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Gemeente Amsterdam en de overheid hebben nauw samengewerkt om ICBC naar Nederland te halen.

Minister De Jager is dan ook erg blij met de komst van de Chinezen:
“Dit is een voorbeeld van de zeer vruchtbare samenwerking en goede banden tussen China en Nederland. De handelsrelatie met China is erg belangrijk voor ons en we zijn ons zeer bewust van de cruciale betekenis van financiële instellingen voor deze betrekkingen. Uiteraard hopen we dat er meer belangstelling vanuit China volgt”.

Vorig jaar bracht de minister een bezoek aan China onder meer om Nederland als vestigingsland onder de aandacht te brengen van Chinese bedrijven en instellingen. Ook ICBC werd toen door hem bezocht.

Minister Jan Kees de Jager van Financiën ontvangt de delegatie van ICBC, Industrial and Commercial Bank of China.

Minister De Jager en bestuursvoorzitter Jiang Jianqing van ICBC.