Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten samen met kabinetscollega’s aan de slag in verpleeghuis voor NL DOET

Voor de wekelijkse ministerraadvergadering is vandaag een ploeg bewindspersonen aan de slag gegaan in verpleeghuis WZH De Strijp in Den Haag. Zij hebben als vrijwilligers geholpen bij het ontbijt: tafels dekken, bewoners ontvangen, boterhammen smeren, koffie en thee schenken, voorlezen uit de krant en een praatje maken. De vrijwilligersklus was een initiatief van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS). Zij is vanuit het kabinet verantwoordelijk voor vrijwilligersbeleid.

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS): “Elk jaar gaan zo’n 5,5 miljoen Nederlanders aan de slag als vrijwilliger. Daarmee horen wij bij de wereldtop. Vandaag en morgen gaan tussen de 250.00 en 300.000 mensen aan de slag met de meest uiteenlopende vrijwilligersklussen: clubgebouwen schilderen, in de tuin werken, computers opknappen, koken voor daklozen of gewoon er zijn voor iemand om zijn hand vast te houden. Mij valt vooral ook op dat er zoveel jongeren meedoen. 40% van de deelnemers is tussen de 15 en 35 jaar! Het onderstreept dat vrijwilligerswerk een bijzondere plek heeft in de harten en levens van jongere èn oudere Nederlanders. Ik ben vereerd dat het kabinet ook een steentje bij kan dragen.”

3 ministers, 3 staatssecretarissen, 1 fractievoorzitter

Met staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) waren minister Schippers (VWS), minister Van Bijsterveldt (OCW), minister Opstelten (VenJ), staatssecretaris Teeven (VenJ), staatssecretaris De Krom (SZW) en CDA fractievoorzitter Van Haersma Buma vrijdagochtend aan de slag. Daarmee dragen zij een steentje bij aan de nationale vrijwilligersactie NL DOET, georganiseerd door het Oranje Fonds, waar vrijdag en zaterdag tussen 250.000 en 300.000 Nederlanders aan meedoen. Een aantal bewindspersonen doet individueel mee aan NL DOET.