De Jager naar G20-conferentie in China

Minister Jan Kees de Jager van Financiën brengt van 29 maart tot en met 1 april een bezoek aan China. Hoofddoel van de reis is het G20-seminar in Nanjing op 31 maart. Daarnaast spreekt De Jager in Beijing met de financiële autoriteiten over toenemende samenwerking op financieel-economisch terrein en ontmoet hij Nederlandse ondernemers die actief zijn in de regio.

In Nanjing komen ministers van Financiën en centralebankpresidenten bijeen om te spreken over het internationale monetaire systeem.  Hoofdonderwerp op de agenda is de toekomst van de monetaire en financiële architectuur in de wereld. Onder andere de ministers Geithner (VS), Osborne (Verenigd Koninkrijk), Lagarde (Frankrijk), Schäuble (Duitsland), Kudrin (Rusland) en Salgado (Spanje) zullen aanwezig zijn. Ook ECB-president Trichet en de Franse president Sarkozy, die het seminar zal openen, zijn in Nanjing. En marge van de bijeenkomst spreekt De Jager met verschillende ambtsgenoten over onder andere ontwikkelingen in de eurozone, IMF-hervorming en G20-aangelegenheden.

Voorafgaand aan het seminar brengt de minister een bezoek aan de financiële autoriteiten in Beijing in het kader van de toenemende Nederlands-Chinese samenwerking op financieel-economisch terrein. Na afloop van het seminar bezoekt de minister in Nanjing een productievestiging van DSM, waar materiaal wordt gefabriceerd voor gebruik in textiel, vezels en tapijten. Daarnaast organiseert het Netherlands Business Support Office een ontmoeting met enkele andere Nederlandse ondernemers die actief zijn in de regio.