Werkbezoek minister-president Rutte in het teken van innovatie en ondernemerschap

Woensdag 6 april verdiept minister-president Rutte zich in praktische oplossingen om onderwijs en innovatie te koppelen aan ondernemerschap. De versterking van de Nederlandse economie is topprioriteit voor het kabinet. 

'Nederland heeft alles in huis voor de top 5 van kenniseconomieën,' zei de minister-president hier eerder over. 'Dat levert ons in de toekomst banen en welvaart op. Maar we moeten onze kennis en innovaties beter vermarkten. Kennis en kunde moeten ook kassa worden.'

De dag begint met een bezoek aan de Universiteit Twente. Hier is door de samenwerking met bedrijven een innovatiecampus ontstaan en zijn diverse succesvolle spinoffs gestart. Minister-president Rutte spreekt onder andere met hoogleraren, studenten en aio's over de initiatieven om kennis te vermarkten.

Aansluitend gaat de minister-president in Den Haag het gesprek aan met enkele honderden ondernemers. Hij opent het symposium 'Meet the Government' met een toespraak. Daarin neemt hij een voorschot op de thema's waarover hij later die middag met de zaal in gesprek gaat: de aantrekkingskracht van Nederland voor internationale bedrijven en talenten, en de manier waarop Nederlandse kennis en innovaties meer kans krijgen.

De dag wordt afgesloten met een gesprek op het Catshuis over onderwijs, innovatie en ondernemerschap. Samen met minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap spreekt hij met enkele ondernemers en onderzoekers over de groeikansen voor de Nederlandse economie.