Samenwerking Indiase en Nederlandse kennisinstellingen

Tijdens de bedrijvenmissie in India zijn vandaag in Mumbai afspraken gemaakt tussen STC-Group en de Indian Maritime University uit Chennai. De ondertekening van een Memorandum of Understanding markeert een volgend succes van de missie die plaatsvindt onder leiding van Minister Schultz van Haegen.  

STC-Group verzorgt opleidingen en trainingen, adviesdiensten en onderzoek voor de scheepvaart, logistiek en havengerelateerde sectoren. Alleen al in Rotterdam volgen ruim 4000 studenten de programma's van de STC-Group. Met vestigingen in Korea, Vietnam, Filippijnen, Oman, Zuid Afrika, en sindskort ook Brazilie is STC-Group een wereldspeler van belang.  

Het Memorandum of Understanding realiseert een verregaande samenwerking tussen de Indian Martime University en STC-Group op het vlak van oa de Mastersopleiding 'shipping and transport' en andere maritiem transport gerelateerde opleidingen, als ook adviesdiensten op deze vlakken.

Minister Schultz was aanwezig bij de ondertekening. 'Een sterke maritieme en logistiek sector kan niet zonder goed opgeleide mensen. Die kennis is goud waard. In een groeimarkt als in India staat men te springen om goed opgeleide mensen. Zo bieden we als Nederland een exportproduct dat uniek is in de wereld en laten we zien dat Nederland voorop loopt als het gaat om maritieme en logistieke kennis.'