Eerste Gouverneursoverleg op Curaçao

Op donderdag 7 april vond op het paleis van de gouverneur van Curaçao het eerste Gouverneursoverleg plaats. Dit halfjaarlijkse overleg tussen de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de gouverneurs van Aruba, Curaçao en Sint Maarten vloeit voort uit de reglementen voor de gouverneurs zoals die zijn vastgesteld bij gelegenheid van de staatkundige hervorming van het Koninkrijk der Nederlanden op 10 oktober 2010.

Van links naar rechts: Gouverneur van Sint Maarten, drs. E.B. Holiday; minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mr. J.P.H. Donner; Gouverneur van Curaçao, mr F.M. d.l.s. (de los Santos) Goedgedrag; Gouverneur van Aruba, F.J. Refunjol.

In het overleg worden aangelegenheden van het Koninkrijk besproken. De gouverneurs nemen deel aan het overleg in hun hoedanigheid van vertegenwoordiger van de regering van het Koninkrijk. In het overleg komen de taken van de gouverneur op het terrein van het Koninkrijk aan de orde. Het volgende overleg zal in Nederland plaatsvinden.