Rutte bezoekt Gelderse projecten Crisis- en herstelwet

'De Crisis- en herstelwet schept ruimte voor economische groei. Reden te meer om 'm permanent te maken.' Dat zei minister-president Rutte bij zijn bezoek aan Gelderland.

In de vernieuwde Doetinchemse binnenstad startte het werkbezoek van minister-president Rutte dat in het teken stond van de crisis- en herstelwet. De transformatie van het centrum is een voorbeeld van een project dat door de Crisis- en herstelwet versneld is uitgevoerd. 

Aansluitend bezocht Rutte de Bemmelse waard, de Ooijpolder, een natuurgebied tussen Nijmegen en Millingen aan de Rijn, en Nijmegen. Hij bekeek daar onder andere het project Waalfront, waar ruim 2600 nieuwe woningen en een nieuwe stadsbrug worden gebouwd.

Crisis- en herstelwet

De crisis- en herstelwet werd in 2010 van kracht en zorgt ervoor dat bouwprojecten sneller tot stand komen door de procedures te vereenvoudigen. Het kabinet heeft in het coalitieakkoord afgesproken de Crisis- en herstelwet permanent te maken.

Uit een recente evaluatie is gebleken dat veel projecten ook daadwerkelijk versneld zijn uitgevoerd. Daarmee draagt de Crisis- en herstelwet bij aan behoud van werkgelegenheid tijdens de economische crisis.