Benoeming directeur-generaal Algemene Bestuursdienst

De ministerraad heeft besloten mevrouw drs. M.R. (Manon) Leijten voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Algemene Bestuursdienst (ABD) bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat op een nader te bepalen datum in.

Manon Leijten

Manon Leijten

Mevrouw Leijten (44) is sinds februari 2008 directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van 2002 tot 2008 was zij raadadviseur bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarvoor was zij onder andere plaatsvervangend directeur Begrotingszaken, tevens hoofd Begrotingsbeleid bij het ministerie van Financiën. Zij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Mevrouw Leijten volgt de heer Weck op die met ingang van 1 april 2011 is toegetreden tot de ABD TOP Consultants.

De benoeming van mevrouw Leijten is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.