Benoemingen ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

De top van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) wordt op 1 mei 2011 (her)benoemd. De ministerraad heeft in dat kader besloten de heer drs. S.J.H. (Simon) Smits voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Internationale Betrekkingen en de heer drs. A. (Ab) van Ravestein tot directeur-generaal Uitvoering bij het ministerie van EL&I.

De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Verhagen van EL&I.

De overige directeuren-generaal van het ministerie van EL&I zijn herbenoemd. Een overzicht van alle benoemingen staat op www.rijksoverheid.nl/mineleni.

De directeur-generaal Internationale Betrekkingen geeft vorm en inhoud aan economische diplomatie en economische missies. Het directoraat-generaal geeft impulsen aan internationale economische activiteiten en bevordert dat buitenlandse bedrijven zich blijvend in Nederland vestigen. Daarnaast draagt zij bij aan de beschikbaarheid van internationale publieke goederen zoals voedselzekerheid en grondstoffen. De heer Smits (1955) was sinds 15 januari 2011 waarnemend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het ministerie van EL&I. Hij trad in 1983 in dienst bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, daar was hij ondermeer hoofd Bureau SG en werkzaam op een aantal buitenlandse posten waaronder Genève, Pretoria en de permanente vertegenwoordiging bij de EU in Brussel, senior advisor Government Relations bij Shell International en vanaf 2010 waarnemend directeur-generaal Europese Samenwerking.

De directeur-generaal Uitvoering is verantwoordelijk voor AgentschapNL en de Dienst Regelingen.

De heer Van Ravestein (1954) is sinds 1 juli 2009 algemeen directeur Agentschap NL. Daarvoor was hij algemeen directeur van de EVD bij het ministerie van Economische Zaken. Daarvoor was hij directeur Buitenlandse Handel & Investeringen, medewerker en hoofd van het toenmalige APPA.

De beide benoemingen zijn tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.